2024. május 21., Konstantin.

Folyamatszervezés


Kis, vagy nagy feladat. Több csapat együtt, vagy egy csapat. Örökös kérdés, mikor van szükség projekt létrehozására a feladat megvalósításához.

Feladatok minden esetben részfeladatokra oszthatóak a részfeladatok meg tovább, minden feladathoz található felelős. Előző mondat bár rövid, mégis végtelenbe mutat, ha szó szerint vesszük. Itt lép képbe a szervezés nehéz és bonyolult kombinációs játéka. A feladatok részekre bontása több szempont szerint - amik többnyire nehezen egyeztethetőek egymással. Fontos megtalálni a megfelelő felbontást, ebben segíthet hazai és nemzetközi tapasztalataink.

A több lépcsős munkáknál elkerülhetetlen, hogy legyen egy olyan ember / manager / projektvezető, aki  átlátja a teljes folyamatot és "főállásban" a projekt / a feladat végrehajtását koordinálja, segíti. A tapasztalat sokszor azt mutatja, hogy valaki a csapatból bonusz feladatként kapja meg a projektvezetést. Ez több esetben is kellemetlen meglepetésekhez vezettet.

Tipikus következmények:

  • határidők csúszása,
  • minőségromlás,
  • félbe maradt projekt,
  • kitűzött eredmény elmaradása.

Ezek elkerülhetőek, ha független szakértő tartja kézben, koordinálja a folyamatokat. Aki időben feltárja a megvalósítást akadályozó tényezőket, kiküszöbölve ezzel a kudarc lehetőségét.
Mi nemzetközi tapasztalatainkat felhasználva, erre a független, a folyamatot irányító / felügyelő, támogató feladatra vállalkozunk.