2024. május 21., Konstantin.

Design


Sokaknak e szó hallatán rögtön a kinézet, megjelenés jut eszükbe. Pedig a design szó jelentése elég sokrétű.

Design szó jelentése: A formatervezés, ipari formatervezés vagy design (ejtsd: dizájn) az iparművészeten belül mindazon tevékenység, amely az iparilag előállított tárgyi világ formai-esztétikai kialakításával foglalkozik. Maga a kifejezés a II. világháború utáni időszakban alakult ki. A formatervezés ötvözi az esztétikát, a formát, a funkcionalitást, és innovatív módon kiemeli a tárgya egyedi tulajdonságait. A formatervezés fogalma kapcsolódik az építészethez, az iparművészet más ágaihoz (bútorok, ékszerek, dísztárgyak, csomagolások stb.), ipari alkotások (autók, járművek, technikai eszközök, gépi berendezések) tervezéséhez. (forrás:Wikipédia)

Design, a forma és a használhatóság együttes megjelenése, a jelenlegi produktív munkában mindenhol szerepet kap. Egy funkcionalitásában gyakorlatilag hibátlan terméket ma már nem szívesen veszünk a kezünkbe, ha formaviláguk, megjelenésük, ergonómiai kialakításuk nincs összhangban egymással és a felhasználó igényeivel. Van amikor már a design – a fogyasztókért vívott harcban – háttérbe szorítja a működést. Folyamatosan változó trendek mellet a kreatív tervezőknek nem elég követni a változásokat, hanem a felhasználók állandóan megújuló igényeit figyelembe véve meg kell teremti a következő trendet.

Mi egy egészséges középutat képviselünk a Design és a Funkcionalitás között. Legyen szó bármilyen termékről. Fontos, hogy a tökéletes működés megfelelő formával párosuljon. Több területen is bizonyítottuk rátermettségünket, tekintse meg referenciáinkat.